tisdag 7 april 2015

Påskbulle med påskägg


De här veteringarna gjorde jag i förväg, stoppade i frysen och dekorerade kvällen innan. Man kan förstås ta vilken vetedeg som helst, men den här var rätt god.

8 stycken
250 ml mjölk
500 g mjöl
40 g jäst
50 g smör
50 g socker
1 krm salt
1 ägg

Ljumma mjölken. Rör ut jästen med litet mjölk och mjöl. Låt jäsa 15 minuter. Smält smöret i resten av mjölken och blanda alla ingredienser. Knåda tills degen löser sig från bunkens kant. Låt degen jäsa 35 minuter. Forma 8 längder på 50 cm, vik dem dubbelt och sno dem. Fäst ihop dem till en ring. Pensla med ägg och låt jäsa 10 minuter. Grädda ca 20 minuter i 180°. Tryck i ett kokt ägg tills bullen har svalnat. Ta bort ägget, frys antingen in bullen eller dekorera den med florsocker och vatten/äggvita och strössel. Sätt i påskägget i hålet igen när glasyren har stelnat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar