Koka 200 g ansade sockerärter i ca 3 minuter, häll av vattnet, lägg dem i iskallt vatten, häll av och låt dem droppa av. Detta kan göras i god tid.
Hacka 1 schalottenlök. Rör ihop 3 msk vinvinsvinäger och 5 msk kycklingfond, rör ner 80 ml valnötsolja (hade bara hasselnötsolja) och blanda ner löken och sockerärterna. Smaka av med salt och peppar. Tvätta och slunga litet frisésallad eller liknande och bottna tallriken med. Hacka 2 schalottenlökar och 2 vitlöksklyftor, skär 1 tomat i mindre bitar och hacka ett par matskedar valnötter. Fräs lök och vitlök i litet valnötsolja, rör ner några kokta räkor, tillsätt tomat och valnötter och värm upp allting. Salta och peppra. Häll vinägretten och räkröran över salladsbladen. Servera.
Egentligen skulle det vara okokta räkor och då måste de vara genomstekta innan man blandar i tomat och valnötter och serverar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar