måndag 13 april 2015

Kalops


Särskilt tjusiga foton av kalops finns nog inte, men rätten smakade som den skulle.

500 g grytbitar (nötkött)
stekfett
10 kryddpepparkorn
1,5 tsk salt
2 lagerblad
en skvätt vatten för tryckkokare, 5 dl för vanlig gryta
3 - 4 morötter
2 - 3 lökar
3 msk mjöl

Fräs grytbitarna portionsvis i stekpanna och lägg över dem i en gryta. Tillsätt salt och kryddor. Häll en skvätt vatten i stekpannan och vispa ur. Häll vattnet i grytan. Koka 20 - 25 min i tryckkokare. I vanlig gryta tar det 3 ggr så lång tid. Tillsätt skivad lök och skivade morötter. Koka 5 - 10 minuter i tryckkokare. Motsvarande längre i vanlig gryta. Rör ut mjölet i litet vatten och red grytan. Låt puttra ett tag. Kan med fördel lagas dagen innan och värmas upp. Serveras med rödbetor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar