tisdag 7 april 2015

Strudel med kvarg/kesella och hjortronsylt



Fast det var en miss att tro att det går att göra portionsstrudlar, för den tunna, tunna degen var inte rullad tillräckligt många varv och sprack upp. Annars var det jättegott. Samma strudeldeg som vanligt. Fyllning: 375 g kvarg / kesella, 2 ägg, 100 g socker, 1 krm salt, 75 g mjukt smör, rivet skal av 1 citron, 100 g maizena, 75 g russin, torkade aprikoser eller en klick sylt, här hjortronsylt.

Dela ägg i gulor och vitor. Vispa äggvitorna med en gnutta salt. Vispa smöret poröst, tillsätt socker, äggulor och rivet citronskal. Blanda ner kvarg och maizena. Blanda ner smaksättningen och äggvitan. Pensla den utkavlade och tunt utdragna degen med smält smör och fördela fyllningen som vanligt. Grädda ca 30 minuter i 200°. Även om det inte blev så tjusigt med portionsstrudlar, så gick de åt illa kvickt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar