onsdag 1 april 2015

Tex-mex-bratwurst - en cross-over-variant av currykorv från BerlinEgentligen skulle det bli Berlin möter Texas och Paris, men mina pommes soufflées ville sig inte riktigt. Troligen fick fritösen inte upp temperaturen tillräckligt i sista steget. Ja, ja, även Tore Wretman tyckte att det här var svårt att få till. Så det bidde vanliga pommes frites.

Annars var det här en toppenrätt! Korven var min hemgjorda Thueringer, men annars tror jag att det finns bra bratwurst på svenska Lidl. Har funnits i alla fall. Sån bratwurst som andra affärer säljer brukar inte ha mycket med smaken av tysk bratwurst att göra.

1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk (oliv)olja
400 g passerade tomater
2 msk honung
2 msk balsamicovinäger
1 buljongtärning
1 msk worcestersås
2 msk curry
plus extra curry att garnera med
1/2 tsk tabasco
250 g kidneybönor på burk
140 g majs på burk
4 korvar av lämplig sort om man inte har Thueringer bratwurst (kan ju säga att här i trakterna kör man med en sorts tjock röd korv, typ wienerkorv, inte för att bayrare anses kunna det här med Currywurst)

Skär lök och vitlök fint och fräs i oljan. Tillsätt tomaterna och låt dem koka med 5 minuter. Tillsätt all smaksättning och låt koka litet. Skölj av bönor och majs och låt droppa av och låt dem också koka med ett par minuter. Stek korven. Fixa pommes frites eller chips eller klyftpotatis. Servera såsen till. Riktigt smaskigt!