onsdag 1 april 2015

Mormors kanin från Alsace



Ja, tyvärr blev färgerna fruktansvärda (även i verkligheten). Det borde ha varit ett ljusare rödvin, nu gick rätten tyvärr i lila och tillsammans med morötterna blev effekten rätt egendomlig. Egentligen skulle det vara ett cross-over-projekt. Öst möter väst. Pastarulle från Thueringen, som dock inte riktigt ville sig och kanin från Alsace. 

Marinad (görs dagen innan):
3 dl vitt vin
3 dl rött vin (väldigt ovanligt med vitt och rött vin, men så står det i receptet)
1 lagerblad
persiljestjälkar eller litet finskuren persiljerot
2 kryddnejlikor
1 finskuren vitlöksklyfta
1 hackad lök
1 finskuren purjo
1 bit hackad selleri
1 hackad morot

Blanda allt och lägg i en styckad kanin. Låt den marineras i kylskåp ett dygn eller över natt. Ta upp köttet, torka av det, vänd det i mjöl och bryn runt om. Ta upp grönsakerna, låt dem droppa av och fräs dem i smör. Koka upp marinaden och skumma. Häll den över köttet och grönsakerna och låt allt koka färdigt i 45 minuter. Smaka av med salt och peppar. Sila av såsen och red den, smaksätt den eventuellt med lingonsylt. Det var helt okej i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar