100 g mixed pickles, avdroppade
3 msk majonnäs, helst hemgjord
1 - 2 tsk dijonsenap
3 msk kesella
salt, socker
4 salladsblad
300 g färsk sejfilé utan ben
50 g rökt forellfilé
50 g ströbröd
1 ägg
5 - 6 kapris
dill, salt, peppar
solrosolja
4 - 8 hamburgerbröd, beroende på storlek
4 tsk ketchup
Finhacka mixed pickles och blanda med majonnäs, senap och kesella. Smaksätt med 1 krm socker och litet salt.
Kör fisk och kapris i köksmaskinen och blanda sedan med ströbröd och ägg och smaka av med dill, salt och peppar. Forma snabbt 4 - 8 burgare med fuktiga händer. Stek dem i olja på mellanstark värme 4 - 6 minuter på varje sida och stek samtidigt hamburgerbrödens snittytor utan fett tills de får litet färg och blir varma.
Klicka remouladen på undersidan av bröden, lägg på sallad och fiskburgare. Spruta litet ketchup på överdelen och lägg på. Servera med sallad. Väldigt gott med rökt forell i sejburgarna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar