måndag 15 september 2014

Lökpaj med päron och valnötter



Det behövs ca 400 g pizzadeg, t ex den här.

350 g lök
salt
olja
kyndel
1/2 tsk kummin
60 g riven parmesan
3 ägg
3 dl mjölk eller grädde
1 tsk smör och litet mjöl att bröa formen med
1 päron
1 tsk citronsaft
litet valnötter, hackade eller ej
peppar, salt, socker efter behag

Fräs den skivade löken i olja ca 10 minuter. Salta, tillsätt kyndel och kummin och låt fräsa 2 minuter till. Häll över i en skål och låt kallna.

Riv osten och blanda med ägg och mjölk / grädde. Kavla ut degen och lägg den i den smörade och mjölade formen. Tvätta päronet, skär det i klyftor och sedan i skivor, vänd dem i citronsaft. Sätt ugnen på 200°. Blanda löken med äggblandningen och fördela på degen. Tryck ner päronskivorna och strö över valnötter. Grädda i ugn tills äggstanningen blir fast och får färg, ca 40 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar