måndag 15 september 2014

Perfekta hamburger- och korvbröd


De här hamburgerbröden blir faktiskt perfekta (hittade på ploetzblog.de). Jag visste inte att man kunde få till det så bra i ett vanligt kök, men det var inget svårt alls. Däremot behöver man tid. Mycket tid, så det är ingenting man svänger ihop när man blir litet hamburgersugen.


355 g vetemjöl special
190 g mjölk (röd)
7 g jäst
6 g salt
35 g socker
35 g matolja
25 g ägg, ca 1/2 ägg

Kör alltihop i maskinen 5 minuter på lägsta hastighet och 5 minuter på näst lägsta hastighet. Låt degen jäsa 48 timmar i kylskåpet. Ta ut degen och forma 8 släta bullar bullar. Låt dem vila 10 minuter under duk. Forma dem antingen till 2,5 tjocka hamburgerbröd eller rulla ut dem till korvbröd. Låt dem jäsa 2,5 timmar på bakplåtspapper i 24°. Man kan ställa in dem i ugnen och ha den lätt uppvärmd / avstängd och försöka hålla temperaturen därinne. Grädda dem 20 minuter med ånga (med skål med kokande vatten längst ner) i 190°. 

Jag tryckte först försiktigt på hamburgerbröden och fixade försiktigt till formen på korvbröden som hade flutit ut något. Sedan penslade hamburgerbröden med ägg och vatten och strödde sesam över före gräddningen. De fick svalna på galler under duk.

Kan verkligen rekommenderas. Man kan ju utgå från att köpta hamburgerbröd innehåller skumma ingredienser, men här har man perfekta bröd helt utan tillsatser!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar