Emma Zorn, född Lamm, var grosshandlardotter från Stockholm och gift med konstnären Anders Zorn. De här kakorna kommer från hennes kök, sägs det.
1 ägg
200 g farinsocker
200 g smör
200 g korinter
5 dl (300g) mjöl
1 tsk bikarbonat
Rör ihop ägg, socker och smör. Blanda korinterna med lite mjöl. Blanda mjöl och bikarbonat. Arbeta ihop allt till en deg som får vila i kylskåp över natt. Kavla ut degen och tag ut kakor med mått. (Det är inte så lätt, för degen är stenhård efter en natt i kylskåp och att kavla ut tunt när det är korinter i, är stört omöjligt. Nästa gång ska jag göra en tjock och jämn rulle och helt enkel skära skivor av den nästa dag.) Grädda dem tills de fått fin färg 5 - 7 minuter. (På den tiden får kakorna inte färg i 150° som rekommenderas, det är lika bra att testa med 175° och kolla hur lång tid det tar.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar