torsdag 8 januari 2015

Pizzastrudel



Det här med att hälla sås på en pizza, tycker jag verkar skumt, men jag ville ju göra pizzasås, så vad gör man? I Tyskland är pizza fortfarande en italiensk rätt och inte svensk-kurdisk och alltså rätt traditionell. Men strudel kan behöva sås och dessutom är strudel en väldigt smart rätt, för den räcker långt. Ska man baka pizza till flera, får man ju stå vid spisen medan de andra äter. Det här receptet var rätt bra, hur god, beror i princip på hur god salamin/skinkan är.


Samma strudelrecept som vanligt. 

250 g finskuren salami/skinka
1 burk majs, väl avdroppad
1 - 2 paprikor i lämplig färg, t ex grön, när man har gult och rött i fyllningen redan
2 finhackade lökar
200 g riven ost
100 ml passerade tomater
oregano/basilika, ev salt och peppar

Blanda allt utom tomaterna och bred ut på degen, som penslats med smör som vanligt (man kan ju ta olivolja kanske i det här fallet, men det har jag inte testat). Fördela tomaterna på fyllningen, vik över kanterna och rulla ihop i vanlig ordning. Pensla strudeln med smör. Grädda i ca 200° i en halvtimme ungefär.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar