torsdag 8 januari 2015

Kalvbräss-kyckling-svamppastejer



Gjord på köpta pastejer av smördeg. Jag skriver receptet som det stod, men det blev inte riktigt samma proportioner.

100 g kokt skinka
300 g kalvbräss, urvattnad och kokt 20 minuter med 1 lök, lagerblad och nejlikor, hinnor borttagna
2 kycklingbröstfiléer, saltade och pepprade och stekta i smör
250 g stekta champinjoner
citronsaft och sherry

Redning på 
30 g smör
1 msk mjöl
buljong/fond
grädde
1 äggula
worcestersås

Gör en mjölredning med proportioner på känn och värm upp de andra ingredienserna på slutet. Blanda äggula och grädde och  red av, hetta upp men låt inte koka. Fyll i pastejer. Övrig sås serveras bredvid. Sallad passar till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar