tisdag 13 januari 2015

Filo/yukacigarrer



Hade lust att fixa något nytt till fredagsmys och hittade ett recept på filocigarrer. Det är väldigt tunn orientalisk deg. Strudel är väldigt tunn västerländsk deg och jag hade litet rester i frysen, och tänkte att det nog var utbytbart. Men den djupfrysta klumpen var litet svår att dra ut lövtunn, så helt perfekt blev det ju inte. För cigarrer behöver man avlånga bitar filodeg på 12 x 24 cm, som man behandlar och rullar ihop som strudel, se strudelreceptet. Fyllningen var busenkel. Vispa ett ägg, smula i 200 g fårost och rör den jämn, blanda i litet hackad dill. Lägg en matsked på ett enkelt filoblad och litet mer om bladen är dubbla (eller om det rör sig om strudeldeg). Gräddas som strudel också och serveras med sallad. Egentligen hade man ju kunnat mosa i vitlök i dem också. Det hade varit ännu bättre.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar