måndag 9 mars 2015

Kvarg-durummannagrynsefterrätt



Färgen var väl ett misstag efter vit fisk och vit blomkål med potatis, men strunt samma.
Den här rätten kallas schmarrn. Schmarrn betyder ofta strunt i o f s, men som maträtt är det oftast en söndersliten pannkaka, som ser lite grann ut som äggröra. Den här rätten är dock gjord i ugn och inte på spis.

3 ägg
80 socker
1 msk vaniljsocker
400 g kvarg / kesella
100 g mannagryn av durumvete, men jag tror att det skulle gå att riskera att ta vanliga mannagryn
4 msk mjölk
salt, florsocker

Dela på äggen. Ställ äggvitan i kylen. Vispa gulor, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ner kesella, mannagryn och mjölk, blanda väl och låt svälla minst 20 minuter. Sätt ugnen på 180°. Vispa äggvitan med en nypa salt och vänd ner den i massan. Bred ut i en stor smord form. Grädda 20 - 30 minuter, tills det inre är fast. Slit sönder kakan med två gafflar och servera det trasiga varmt överpudrat med florsocker, ev. tillsammans med kompott eller liknande.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar