tisdag 24 mars 2015

Strudel med skinka och broccoli


Strudel är så fantastiskt att förbereda. Nu har jag dessutom blivit riktigt proffsig på degen:)  Det här är en mättande vardagsstrudel, som jag kan rekommendera.

200 g kokt skinka
200 g lök
2 msk smör
1 broccoli
salt
1 färsk lök ("vårlök", som det ibland står i recept)
200 g riven ost, gärna gruyère
2 msk hackad persilja
4 msk crème fraîche
salt, peppar, muskot

mjöl, smält smör, ströbröd

gärna tomatsås


Hacka lök och fräs den med skinkan i smör. Dela broccolin i buketter, koka upp saltat vatten och koka broccolin tills den blir lagom mjuk. Lägg över den i iskallt vatten, så att den vackra färgen bevaras, ta upp den, låt den droppa av, lägg den på en handduk eller hushållspapper, för det är viktigt att den är riktigt torr. Skär den färska löken i ringar. Blanda alla ingredienser till fyllningen, utom broccolin, för den blir lätt mosig. Kavla ut degen enligt länk ovan. Pensla degen med smält smör och strö ev. över ströbröd (det suger upp ev. vätska), men inte på kanterna. Bred ut fyllningen, se bild och lägg broccolin ovanpå. Vik över kanterna, rulla upp strudeln med hjälp av duken och flytta över den till ett bakplåtspapper på en plåt eller bricka, beroende på om den ska gräddas direkt eller stå i kylskåp ett tag. Pensla med smör.


Grädda 35 minuter eller så i 180 - 200° och pensla den emellanåt. Servera gärna strudeln med litet tomatsås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar