Ville testa den här sortens rösti en gång till och det gick väl så där. Vanligtvis serveras man rösti på råriven potatis i restauranger. Troligen för att de går att förbereda och värma upp. Nu gjorde jag ett försök till efter en kommentar till nördpotatismoset på Lamiacucinas blogg. Där stod det att man ska laga potatisen i lergryta. D v s tvätta potatisen, lägg den i en lergryta som stått i vatten en halvtimme. Ställ in den i kall ugn. Sätt på 200°. När den har uppnått den temperaturen, låt den stå inne i 20 minuter. Stäng av spisen och låt potatisen kallna därinne över natt. Skala och riv potatisen nästa dag, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en panna med fett. Bred ut potatismoset. Droppa över lite vatten eller mjölk. Sänk värmen till lägsta möjliga och lägg på lock. Efter 25 minuter vänds röstin och steks på andra sidan på högre värme, delas i bitar och serveras. Tja. Jag håller mig nog till den andra sortens rösti i fortsättningen. Alternativt steker jag Berner Rösti i svensk plättlagg.