Oj, vad det var jobbigt att smöra formarna, inte undra på att det är sällan mellan gångerna. Jag tog mjukt smör och pekfingret, det gick bäst. Sen ställde jag in formarna i kylskåpet så länge.
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
200 g smör
1 ägg
200 g mandelmassa
Hacka samman allt utom mandelmassan. Riv mandelmassan och blanda allt ihop till en kula. Det går lättast att riva mandelmassan om den är kall. Låt kulan vila inslagen i folie i kylen minst en timme. Rulla ut ca 1/4 i taget till en längd och skär en lagom tjock klump, tryck ut den på bakbordet och tryck sedan fast den i den veckade smorda formen. Om metallen skimrar igenom, så är degen för tunn. Grädda minst 8 minuter i 175° tills kakorna får litet färg. Låt dem svalna i formarna och stjälp sedan ut dem. Kan fyllas efter behag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar