Här ville jag testa
- nytt rulltårtsrecept
- mönstrad rulltårta
- ny upprullningsmetod, och allt fungerade väl inte så perfekt som man ser. Receptet bryr jag mig inte om att skriva av, för det var inte så speciellt. I tyska recept anges att man ska lägga över botten på en sockrad handduk och sen rulla upp direkt, istället för att man lägger en annan plåt över för att behålla fuktigheten tills botten svalnar och kan fyllas med grädde eller kräm.
Däremot var det rätt kul med mönstringen. Man blandar 20 g mjöl och 15 g kakao, vispar 1 ägg med 30 g socker i minst 8 minuter med elvisp, siktar över mjöl-kakao och vänder ner. Sen spritsar man ett tunt mönster på bakplåtspapper och fryser in brickan/plåten i minst 30 minuter. När man sen brer ut rulltårtssmeten över ska man jobba snabbt.
F ö är kakan så ljus därför att gräddningstemperaturen är rätt låg (190°, 9 - 10 minuter).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar