Kaiserschmarrn är en populär österrikiskt / sydtysk efterrätt, som görs på en slags pannkaksdeg och slits sönder under gräddningen. Det är rätt mäktigt. Semmelschmarrn är litet lättare, för de innehåller mindre ägg. Man behöver dock 5 stycken överblivna småfranska, vilket inte är så lätt att åstadkomma, eftersom de har tendensen att bli uppäta medan de ännu är färska. Jag fick köpa 5 stycken och gömma undan till dagen efter.
5 överblivna småfranska
250 ml mjölk
2 ägg
50 g socker
30 g russin
smör, florsocker och kanel
Skär bullarna i tärningar och blanda med äggmjölk tills de är bjuka. Smält smör i en stekpanna och stek geggan tills den får fin färg. Blanda i socker och russin mot slutet och servera med kanelsocker och fläderbärskräm. Denna kräm värms upp tillsammans med litet ihopblandad mjölk och marsanpulver. Det blir jättegott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar