onsdag 16 september 2015

Clafoutis med äpplen



I originalreceptet stod det persikor, med tillägget att man kan använda nästan vilken frukt som helst.

2 - 4 äpplen
100 g mjukt smör plus litet till
100 g socker
1 msk vaniljsocker (äkta)
rivet skal av 1 citron
1 ägg, 1 äggula
1 msk mjölk
160 g mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk brunt socker
ev. florsocker till garnering

Skär frukten i tunna klyftor. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt citronskal, ägg, äggula och mjölk. Sila över mjöl och bakpulver och vänd ner. Dela upp degen på fyra smorda små låga formar och tryck ner frukten. Här är det även ett björnbär i mitten. Grädda i 175° ca 20 minuter och låt svalna litet. Sikta över florsocker. Servera vid behov med glass eller grädde. Kakorna är även goda kalla.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar