tisdag 22 september 2015

Fyllda rödbetor med getostRotfrukterna till fisken häromsistens såldes blandade i en påse och där ingick även tre rödbetor, vilket var perfekt. Dessutom hade jag kvar litet getfärskost och ett par skivor vitt formbröd, så allt fanns hemma.

3 - 4 medelstora rödbetor
5 enbär, 2 lagerblad, 10 pepparkorn, vatten, salt
Koka rödbetorna tills de är mjuka 40 - 60 minuter. Ta upp dem, lägg dem i kallt vatten och dra av skalet. Det kan vara bra med engångshandskar. Skär av litet av undersidan, så de stor stadigt. Ta bort rotfästet och gröp ur dem. Salta och peppra inuti.

Fräs 2 skivor formbröd, skurna i kuber, i ett par matskedar olivolja. Det visade sig vara något för mycket, men det som blev över hamnade ovanpå salladen.

Blanda 200 g färskost (står det, men 50 g getfärskost räckte gott och väl; ytterligare 50 g blev dekoration tillsammans med pumpakärnspesto som fanns kvar) med 2 msk hackade örter (gräslök) och 2 msk hackade tomater (av det fasta; inte av kärnhuset, som hamnade i salladen) och ev. salt och peppar. Ställ i en form och häll på 1 dl grädde. Det urgröpta från rödbetorna fick också vara med. Gratineras/värms upp i 175° i varje fall i 20 minuter, men det blev nog det dubbla. Det står att det passar med potatismos till, men här gjorde jag en äggröra på de ägg som var kvar och gick att använda från en jättekonstig förpackning med ekologiska ägg. Säkert hälften var blodiga och till hälften koagulerade, har aldrig sett något sånt förut.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar