onsdag 23 september 2015

Fransk sellerisallad - célérie remoulade



På franska bufféer och picknickar ska det alltid vara med en sellerisallad med majonnäs nuförtiden. För det mesta köps den dessutom färdig. Det är liksom motsvarigheten till svenskarnas potatissallad. Men den är inte direkt svår att göra själv. Här kommer en ganska stor portion. Jag gjorde ungefär hälften och det blev lagom för tre personer.

400 g selleri, grovt riven
125 ml majonnäs
2 tsk dijonsenap (den med frön är roligast)
1 tsk pepparrot (tub eller färskriven)
2 msk vitvinsvinäger (fast jag tog bara citron, ngt mindre troligen)
1 msk kapris, hackad
grönt att hacka över
salt, peppar, citron

Blanda ingredienserna till dressingen och blanda den sen med selleri. Låt stå och dra minst en timme i kylen. Strö över kryddgrönt före serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar