onsdag 30 september 2015

Trevlig morotsförrätt à la Görvälns slottI alla fall nästan. Jag visste inte om smörgåspappret skulle hålla, så jag lade i en bit bakplåtspapper i botten, men det var nog onödigt. Pappersknytet ska öppnas på plats av gästen, så att all aromen strömmar emot honom eller henne. Men det verkade litet trassligt att äta från pappret, så vi tog bort det vid bordet.

Om man har väldigt späda morötter så kanske det räcker med att vända dem i fett (chorizo- ?), men här var de något tjockare, men ändå rätt smala, så jag stekte dem litet grann i ister, tills de kändes lagom igenom.

Förbered toppingen av smulat mörkt bröd (t ex pumpernickel), hackad chorizo, rivet citronskal, salt, peppar, en aning socker och så citronsaft som hälls på sist. Samt ett par kvistar timjan.

Efter vändningen / stekningen i fett lägger man morötterna i pappret och smular över toppingen, lägger på timjankvistarna och häller på citronen, stänger paketet med en klädnypa och värmer upp allt i 180° ca 10 minuter. Kan nog vara litet längre om man vill.

Bra tips av köksmästare Stefen Ekengren, som vem som helst kan fixa hemma i köket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar