onsdag 26 mars 2014

Ängssyrepesto



Jag råkade plocka litet för mycket ängssyra igår, så då tänkte jag att det var lika bra att använda den till en pesto, som jag har hittat ett recept på. Det är inte så mycket olja i, vilket innebär att peston är ganska fast. Man kan ju bara ha i mer om man vill. Man skulle också kunna öka på mängden vitlök, för särskilt kraftig vitlökssmak har peston inte. Den blir litet syrlig. Det blir ungefär en liten burk med den här mängden. 

1 knippe ängssyra
100 g pinjekärnor eller skållade mandlar, rostade
150 g parmesan
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt

Skålla och rosta mandlarna / rosta pinjekärnorna. Skölj ängssyran och skär bort den grova mittnerven. Det lättaste är att köra allt i matberedaren. Först de avsvalnade mandlarna, därefter mindre bitar av osten, samt vitlöksklyftan och ängssyran. Tillsätt salt och 1 msk i taget av olivoljan. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar