En väldigt läcker potatissallad som fått färg och smak av apelsin - den kalorisnåla sydtyska varianten, som jag är så förtjust i.
500 g fast potatis
salt, ev. kummin
Dressing:
1 dl apelsinjuice
rivet skal av 1 apelsin
4 schalottenlökar
2 msk olivolja
1 msk dijonsenap
3 msk ljus vinäger
1 dl hönsbuljong
peppar, salt
gräslök
Reducera apelsinjuicen till hälften, d v s koka in den. Koka potatisen, helst med skal i saltat vatten. Hacka under tiden löken och fräs den genomskinlig i olivolja. Tillsätt apelsinjuicen och de andra ingredienserna till dressingen och koka upp den. Smaka av med salt och peppar. Skala potatisen och skär den i skivor. Häll den heta dressingen över potatisen, blanda väl och låt den dra, gärna till nästa dag.
Blanda i den hackade gräslöken före serveringen.
Vi åt den till den i o f s väldigt goda spätta à l´ Albert, men det var väl litet onödigt med en såsrätt till potatissalladen. En ovanlig variant, som är värd att få en chans.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar