lördag 29 mars 2014

Ugnspannkaka med grönsaker och fetaost



Det här är ett riktigt bra vegetariskt recept!

1 msk olja
2 stora morötter
1 röd paprika
1 knippe färsk lök
200 g feta
125 g mjöl
1 tsk bakpulver
5 ägg
125 ml mjölk
75 ml kolsyrat mineralvatten
1/2 tsk salt
persilja / gräslök eller andra örter t ex ängssyra plus 2 - 3 dl gräddfil till en dipp

Förbered grönsakerna. Skär morötter och paprika i fina strimlor och löken i tunna ringar. Smula sönder fetan.

Sätt ugnen på 200 grader och ställ in en plåt med bakplåtspapper, som du droppat oljan över. Plåten ska vara het när pannkakan gräddas! (Det är också en fördel om plåten inte har slagit sig alltför mycket, så inte smeten senare rinner iväg åt något hörn.)

Vispa ihop mjöl, bakpulver, ägg, mjölk, mineralvatten och salt. Häll smeten jämnt över bakplåtspappret på plåten. Fördela grönsaker och feta i smeten och grädda pannkakan 20 minuter. 

Gör i ordning en örtdipp under tiden.

Rulla ihop pannkakan från långsidan när den är färdiggräddad och skär den i bitar. Den räcker som ensamrätt med litet bröd till 3 - 4 personer och som förrätt till rätt så många.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar