söndag 23 mars 2014

Varm paprikasallad med pumpernickel



En vegetarisk måltid, som mättar mer än sallader brukar. Ursprungskvinnan till receptet är mästerkokerskan Sarah Wiener.

2 röda paprikor
250 g bruna champinjoner
6 skivor pumpernickel
4 msk pinjekärnor
4 msk olivolja
salt, peppar
2 msk agavesirap (men jag tog lönn-)
2 msk ljus vinäger
200 g ruccola (det är väldigt mycket - 100 g fick räcka)

Ansa champinjonerna och skär dem i fjärde- eller sjättedelar, beroende på storleken. Ansa även paprikorna och skär dem i tunna strimlor. Skär pumpernickeln i små trekanter. Rosta pinjekärnorna i en liten stekpanna utan fett. Hetta upp en stor stekpanna, låt olivoljan bli het och fräs champinjoner och paprika på hög värme i 2 minuter (rör om). Sänk värmen och tillsätt brödet. Låt det steka med 1 minut till (rör hela tiden). Tillsätt vinäger och sirap, stäng av plattan, salta och peppra, tillsätt pinjekärnorna och ruccolan och blanda ordentligt. Servera genast!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar