tisdag 4 mars 2014

Linsröra



Det ser kanske litet geggigt ut på bilden. Jag fick hålla maten varm, så linserna blev litet för mjuka, men annars var det väldigt gott, litet sötsurt kanske. Obs salladsbladen i bakgrunden! De växer vilt i trädgården (efter att jag hade sått ut dem någon gång), men det finns aldrig tillräckligt mycket på en gång för en riktig sallad.

4 - 6 portioner
300 g pardinalinser (de är litet mindre än vanliga linser, men det går nog med vilka linser som helst)
1 lök
3 morötter
1 purjo
litet timjan
2 msk olivolja
3 msk socker
8 msk ljus balsamicovinäger

Koka linserna mjuka i ca 1 l vatten i 20 minuter och låt dem droppa av. Fräs grönsakerna, skurna i små tärningar, i olja med timjan ca 10 minuter. Strö över sockret och låt det karamelliseras litet. Häll över vinägern och koka några minuter. Blanda i linserna och smaksätt med salt och peppar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar