Det ser kanske litet geggigt ut på bilden. Jag fick hålla maten varm, så linserna blev litet för mjuka, men annars var det väldigt gott, litet sötsurt kanske. Obs salladsbladen i bakgrunden! De växer vilt i trädgården (efter att jag hade sått ut dem någon gång), men det finns aldrig tillräckligt mycket på en gång för en riktig sallad.
4 - 6 portioner
300 g pardinalinser (de är litet mindre än vanliga linser, men det går nog med vilka linser som helst)
1 lök
3 morötter
1 purjo
litet timjan
2 msk olivolja
3 msk socker
8 msk ljus balsamicovinäger
Koka linserna mjuka i ca 1 l vatten i 20 minuter och låt dem droppa av. Fräs grönsakerna, skurna i små tärningar, i olja med timjan ca 10 minuter. Strö över sockret och låt det karamelliseras litet. Häll över vinägern och koka några minuter. Blanda i linserna och smaksätt med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar