Den här äggsalladen är väldigt god, ska jag säga. För fyra personer behöver man 8 hårdkokta ägg (kokta i 9 minuter), som sedan skalas och halveras.
1 bit gurka på 5 cm, tärnad
1/2 - 1 gul eller röd paprika, tärnad
1 tomat eller 3 körsbärstomater, tärnad(e)
1 rödlök, finhackad
1 liten klyfta vitlök, finhackad eller pressad
2 inlagda gurkor finhackade eller tärnade
1 knippe gräslök, finskuren
1 knippe persilja, hackad
2 msk majonnäs
6 msk matolja
3 msk vitvinsvinäger
salt, peppar, socker
krasse
Blanda alla grönsakerna och fördela dem omkring äggen på ett fat. Blanda ihop dressingen och häll över. Klipp över krassen.
En riktigt god rätt med en ostmacka. Vi har ju händelsevis en stor bit västerbotten kvar, som vi skär smuliga skivor av till kvällsmackan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar