Det blev middag i österrikisk anda. Vissa smaker är väldigt typiska för Österrike, t ex pepparrot och pumpakärnolja. Till middag blev det Wiener Backfleisch och det var därför jag överhuvudtaget kokade tafelspitz nyligen. Till köttet valde jag ut ett recept på potatissallad, som till en början liknar den sydtyska varianten med buljong, men som före serveringen blandas med crème fraiche med pumpakärnolja. Det blev gott, men tyvärr har pumpakärnolja en något äcklig färg, som blir tydligare när den späds ut.
För 4 stora portioner behöver man 800 g fast potatis som kokas med skalet på, spolas i kallt vatten och skalas. Skär den så småningom i skivor. Finhacka 2 små lökar och fräs dem i litet olja, strö över en matsked socker och låt det karamelliseras. Späd med 75 ml vitvinsvinäger och lika mycket buljong. Låt dressingen sjuda 5 minuter och häll den sedan het över potatisskivorna. Låt salladen dra minst en timme. Blanda 150 ml crème fraiche med 1 - 1,5 msk pumpakärnolja och rör i potatissalladen. Skölj och slunga 75 g fältsallad (machésallad). Blanda i den och ett par matskedar pumpakärnor precis före serveringen.