200 g upptinad spenat, hackad
5 ägg
salt
300 g mjöl
litet olja
Blanda ägg, spenat, salt och mjöl och arbeta den ordentligt så den blir blåsig. Koka upp saltat vatten och gör spätzle. Lägg dem i kallt vatten, låt dem droppa av, blanda med olja, så de inte klibbar ihop och ställ dem kallt tills det är dags att värma upp dem, antingen i smör i en stekpanna eller i kokt salt vatten.
Grönsakerna kan också förberedas.
500 g strimlad vitkål
250 g morötter (vi hade mindre), skurna i stift
1 hackad gul lök
1 handfull (80 g) rökt skinka i tärningar
smör, salt, peppar, socker
köttbuljong efter behov
Fräs lök och skinka, tillsätt morötterna och fräs med. Tillsätt även vitkålen. Efter ett tag tillsätts lagom mycket köttbuljong. Låt grönsakerna puttra, men de ska fortfarande vara al dente. Smaksätt med salt, peppar och socker. Det råkade bli mer socker än planerat, men det var säkert det som gjorde smaken så utsökt.
Salta och peppra kycklingfiléer och vänd dem i mjöl. Bryn dem lätt på båda sidorna och häll på en skvätt vitt vin. Bräsera dem medan grönsaker och spätzle värms upp. Tillsätt 20 krusbär mot slutet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar