lördag 14 december 2013

Veteölsoppa


Jag kunde inte motstå det här receptet, trots att de flesta ölsuporna jag har testat inte har varit så där jättefantastiska. Det här var nog det bästa hittills. Kan det bero på att ölet var mindre beskt eller på de andra ingredienserna?


Här kommer hela receptet på 1 liter, fast jag gjorde faktiskt bara hälften.

40 g smör
30 g mjöl
1 msk socker
1 l veteöl (2 flaskor)
1 kanelstång
2 kardemummakapslar (kanske ett par kryddmått mald kardemumma)
salt
rivet skal av en obehandlad citron
2 msk crème fraiche
peppar
2 salta kringlor / bullar (typiskt sydtyskt bröd, det går säkert med annat bröd också)
hackad persilja

Bryn smör och mjöl. Tillsätt sockret och bryn det med. Koka samtidigt upp ölet med kanel, 1 krm salt, kardemumma och citronskal. Häll detta i smör-mjöl-blandningen och vispa medan det kokar upp. Låt koka ett tag. Skär brödet i mindre bitar och stek det i smör. Blanda crème fraiche i soppan och rör om (ta bort kanelstången). Servera med hackad persilja och brödkrutongerna. Inte så illa!  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar