350 g brysselkål
75 g salladsblad (maché t ex)
ett par matskedar pinjekärnor
300 g kycklingfilé
1 hackad gul lök
matfett
3 msk olivolja
1 msk ljus vinäger
1/2 tsk grov osötad senap (rotisseur t ex)
1 tsk flytande honung
Rosta pinjekärnorna i en stekpanna utan fett. Putsa brysselkålen, skär den i fjärdedelar och förväll den i kokande saltat vatten ca 3 - 4 minuter (testa om den är lagom mjuk), lägg den i kallt vatten, häll av vattnet och låt den droppa av. Förbered salladen. Bryn kycklingen i fettet, sänk temperaturen och låt den filéerna bli genomstekta. Tillsätt den hackade löken mot slutet. Låt filéerna svalna av och skär dem sedan i skivor.
Blanda senap, honung, olja och vinäger, salt och peppar och häll över salladsingredienserna (förutom kycklingskivorna). Garnera med filéerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar