torsdag 2 januari 2014

Grön sellerisoppa


Soppreceptet såg jag i ett reklamblad, men jag ändrade en del. Om jag hade hittat färsk grönkål, kanske jag hade köpt den och friterat några blad som dekoration... Sen tycker jag att pumpakärnsolja och pumpakärnor är mer dekorativa än solrosolja (?) och solrosfrön, så där blev det också en ändring.



1 potatis
1 stor bit selleri (det stod en hel, men det finns ju olika storlekar och jag hade en stor bit kvar av en bjässig sellerirot)
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 msk matfett
8 dl grönsaksbuljong
250 g spenat
50 ml grädde eller så
saften av 1 citron

Skär lök, vitlök, potatis och selleri i små tärningar och fräs i fettet. Tillsätt buljong och låt koka 15 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka 10 minuter till. Mixa soppan och tillsätt grädde. Smaksätt med citron, ev. salt, peppar och muskot. Stek ev. grönkålsblad. Dekorera ev. med dessa och med citronskivor, samt lämplig olja och lämpliga frön. Som man ser på bilden är pumpakärnsvarianten inte fel. Dessutom smakar pumpakärnsolja väldigt gott i soppa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar