lördag 11 januari 2014

Kycklinglevermousse med rosépeppar



Det ser ut som chokladmousse (även på riktigt faktiskt), men om någon hade tänkt smaka i smyg hade han fått sig en överraskning.

Jag hade litet kyckling- och litet kalvlever i frysen, men kalvlevern är nog inte egentligen optimal för den här rätten, då den blir rätt hård vid stekning.

400 g kycklinglever i bitar
1/2 - 1 gul lök, finhackad
ev. 1 hackad vitlöksklyfta
matfett
1 msk konjak
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1,5 dl vispgrädde
2 tsk grovkrossad rosépeppar plus litet mer som dekoration

Stek lever och och lök, men inte för länge. Häll på konjak och krydda. Lägg fräset i en matberedare och sätt på. Häll grädden genom tubröret. Blanda ner rosépeppar och lägg upp moussen i form(ar), som får stelna i kylskåpet. Servera med rosépeppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar