Den kan man kanske också göra i portionsformar och vända dem, men så stod det inte i receptet.
1 burk sötad kondensmjölk (ca 400 g)
3/4 burk vanlig mjölk, d v s att man sköljer ur kondensmjölksburken med vanlig mjölk
3 ägg
200 g socker
Smält sockret i en panna eller kastrull på låg värme tills den har karamelliserats (rör inte om). Häll karamellen i en ugnssäker form. Vispa ihop kondensmjölk, mjölk och ägg och sila över (för att få bort ev. äggklumpar) karamellen. Värm upp en större, vattenfylld form i ugnen. Enligt receptet till 180°, men jag valde 140° för att undvika blåsor i äggstanningen. Ställ puddingen i vattenbadet och låt den bli fast. I 180° ska det visst ta en halvtimme. I 140° tog det bra mycket längre tid. Låt puddingen stå i kylskåp över natt och servera den tidigast dagen efter tillagningen.
Kan serveras med bär och grädde om man vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar