Här är den andra bakelsen, som jag har fixat efter Nisse Kochs recept. Den första finns här. Jag är så riktigt nöjd med både bakelsen och fotot!
4 stycken enligt Nisse, 6 enligt mig
6 runda polarbröd (Nisse)
9 skivor vitt formbröd (min variant)
Det behövs 3 rundlar per bakelse, utstuckna t ex med ett litet glas, 2 rundlar per brödskiva
Fyllning
1/2 dl matjessill, hackad
3/4 dl philadelphiaost
3/4 dl crème fraîche
1 msk eller mer finhackad rödlök
1 msk finhackad gräslök
Garnering
1/2 dl majonnäs plus 1/4 dl filmjölk (yoghurt)
färsk gräslök
2 msk röd (stenbits-)rom
2 tsk svart (stenbits-)rom
Blanda ihop fyllningen och bygg bakelsen med botten - fyllning - botten - fyllning - botten. Blanda ihop majonnäs och filmjölk och pensla sidor och toppen. Klipp en massa gräslök på lagom längd, något högre än bakelsen och lägg alla stråna som en matta. Rulla bakelsen över mattan. Garnera med rom som på bilden. Fantastisk förrätt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar