fredag 11 april 2014

Hasselnötssås till svartrötter (eller sparris)


Kylskåpsstädning var egentligen det som gällde igår. Svartrötterna skulle vara borta före helgen och tanken var att göra en liten enkel grönsaksrätt till mackan. Nu blev det istället en mellanrätt i den improviserade trerättersmenyn.


Förbered och koka svartrötterna. Gör såsen så här (det blir rätt mycket, framför allt blir det för mycket av de hackade nötterna som dekoration):

80 g smör
125 g malda hasselnötter
40 g mjöl
250 ml buljong
200 ml mjölk
2 msk citronsaft
socker, salt, peppar, muskot
(1 äggula plus 1/2 dl grädde)

125 g grovt hackade nötter

Smält smöret, fräs de malda hasselnötterna, blanda i mjölet och fräs litet till. Häll på vätskan, litet i taget, rör om och tillsätt citronsaften. Låt koka 5 minuter. Smaksätt och red vid behov av såsen med en äggula. Häll över svartrötterna. Originellt och gott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar