Kylskåpsstädning var egentligen det som gällde igår. Svartrötterna skulle vara borta före helgen och tanken var att göra en liten enkel grönsaksrätt till mackan. Nu blev det istället en mellanrätt i den improviserade trerättersmenyn.
Förbered och koka svartrötterna. Gör såsen så här (det blir rätt mycket, framför allt blir det för mycket av de hackade nötterna som dekoration):
80 g smör
125 g malda hasselnötter
40 g mjöl
250 ml buljong
200 ml mjölk
2 msk citronsaft
socker, salt, peppar, muskot
(1 äggula plus 1/2 dl grädde)
125 g grovt hackade nötter
Smält smöret, fräs de malda hasselnötterna, blanda i mjölet och fräs litet till. Häll på vätskan, litet i taget, rör om och tillsätt citronsaften. Låt koka 5 minuter. Smaksätt och red vid behov av såsen med en äggula. Häll över svartrötterna. Originellt och gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar