söndag 27 april 2014

Sopptillbehör igen


De här tårtbottensaktiga sopptillbehören har vi testat igen.


Överst det receptet som jag hittade på nätet. De här Schöberle ser inte så väldigt tjusiga ut, men de smakar bättre än de som kocklärlingen fick lära sig på jobbet, vilka dock blev väldigt snygga.


Mitt recept var 3 äggvitor, 3 äggulor, 60 g mjöl. Vispa äggvitorna hårt, vänd i äggulorna och därefter mjölet. Bred ut på bakplåtspapper och grädda ca 12 minuter i 200°. (Fyllning: skinka, persilja, parmesan).

I kocklärlingens recept ingick stärkelse istället för bara mjöl, och det måste vara det som gjorde susen utseendemässigt. Tyvärr var de vedervärdigt söta, för andrechefen tyckte att det skulle vara socker i. Nästa gång ska vi testa det här receptet med bara minimalt mycket socker, samt parmesan, som inte skadar.

3 äggvitor, 3 äggulor, 1 tsk socker (bättre än 30 g i alla fall), 40 g mjöl, 60 g maizena. Samt: skinka, persilja och parmesan.

Gräddas i 160° i varmluftsugn ca 12 minuter. Egentligen skulle det vara med 30% luftfuktighet, 160° i 20 minuter, men en sådan ugn har vi inte hemma.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar