Jamie Olivers idiotsäkra recept i all ära, men nog är det litet omständligt när allt kommer omkring. Nu har jag på en schweizisk blogg hittat ett ännu bättre sätt att förlora ägg, som tydligen ursprungligen kommer från Oppfinnarjocke.
Mitt första och hittills enda försök, proudly presented!
Enligt Oppfinnarjocke gör man så här:
Koka upp saltat vatten med vinäger / ättika i. Ta ett oknäckt ägg och stick ett litet hål i toppen och / eller bottnen (här omkring kan man köpa en liten äggpickare i varje livsmedelsaffär, för ett litet stick i ägget förhindrar att det spricker). Lägg ägget på en lagom stor sked och håll skeden i det kokande vattnet medan du långsamt räknar till 10. Ta upp ägget och knäck det mot kastrullens kant och släpp ned det i det inte längre så vilt kokande vattnet. Den lilla för-kokningen med skal förbättrar resultatet något kolossalt. Låt ägget sjuda i 3 minuter. Ta upp det. Inuti är det nu alldeles löst. Om det inte passar får man väl förlänga sjudningen efter behag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar