torsdag 17 april 2014

Mamma Scan i Paris - Falukorv II

Första delen av parisiska falukorvsrecept finns här. Även det här receptet är för två personer. Ja, förra gången skrev jag att det nog räckte för tre, men det beror verkligen på vilka personer som sitter med vid bordet. Den här gången hade det inte räckt till tre, även om just min portion knappast var särskilt stor. Ändå har jag ökat på receptet när det gäller gurka, lök och tomat.

Falukorv med gurksås 


1 halv ring falukorv
1 gurka
2 tomater
1/2 lök
en slatt vitt vin, ett par skedar
2 dl grädde

Skär falukorven i skivor. Skala gurkan, dela den på längden, skrapa ur kärnorna och skiva gurkan. Koka tomaterna tills skinnet löser sig, ta bort det. När tomaterna har svalnat litet, skrapa ur kärnhuset och hacka dem. Hacka löken. 

Fräs löken i litet fett och tillsätt tomathacket. Låt det koka in. Häll på litet vin och låt det koka in. Lägg i gurkskivorna och häll på grädden och låt den koka in och gurkorna bli mjuka. Stek under tiden falukorvsskivorna. Salta och peppra gurksåsen. Servera med t ex kokt potatis.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar