fredag 11 april 2014

Sopptillbehör med skinka



Soppan behöver vi inte orda mycket om. Det var en typiskt oproffsig nu-ska-vi-röja-i-kylskåpet-soppa med diverse soppgrönsaker och savoykål som tog plats. När kocklärlingen gör sin övningsprovssoppa kommer det bli en klar buljong med t ex detta sopptillbehör och några simmande tjusiga grönsaksstrimlor. På listan: enkel färdig buljong, "klärfleisch" (köttfärs från oxvad som används för att ge mycket smak och göra buljongen klar), 1 ägg och litet kokt skinka. Samt en del valfria ingredienser. Jag är rätt säker på att de vill ha (bl a) ett sådant här sopptillbehör:

3 äggulor
3 äggvitor
salt
60 g mjöl

Vispa äggvitorna med 1 krm salt. Rör i äggulorna och sikta i mjölet. Rör försiktigt. Bred ut på ett smort fat. Strö över skinktärningar och (valfritt) riven parmesan. Grädda 12 minuter i 190°. Låt svalna. Skär ut romber eller andra figurer att lägga i soppan vid serveringen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar