söndag 6 april 2014

Svamprisotto med rödvin



Det kanske ser mera estetiskt ut med vitt vin i risotton, men rött vin förekommer ju också då och då. Idag gjorde jag en svamprisotto, som vi tyckte smakade väldigt bra.

För 2 personer:
150 g risottoris
1 dl rödvin
5 - 7 dl buljong (svamp-)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
200 g champinjoner
2 msk parmesanost, färskriven
peppar
smör, olivolja

Det är viktigt att förbereda alla ingredienser innan man börjar, eftersom man måste röra hela tiden.
Finhacka lök och vitlök. Riv osten. Putsa, skiva och hacka svampen.

Fräs lök och vitlök i 1 msk smör och 1 msk olja. Fräs riset tills det blir genomskinligt. Tillsätt svampen och fräs den också. Tillsätt rödvinet och låt det koka in. Tillsätt buljongen litet i taget och koka in varje omgång tills riset är al dente. Ta risotton från plattan, rör ner 1 msk smör och osten. Smaka av med peppar och ev. salt. 

Servera med t ex bacon och lufttorkad skinka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar