torsdag 21 november 2013

Äpplepaj med calvadoskvarg



Här jobbade kocklärlingen väldigt självständigt. Först gjorde han en mördeg på 
200 g mjöl
60 g socker
1 gnutta salt
1 ägg
125 g smör
som fick vila i kylskåp en halvtimme innan han kavlade ut den och lade den i formen, samt ställde in den i kylskåp tills vidare.

Så pressade han en halv citron och förberedde 4 äpplen och skar klyftor i lagom storlek, som han skvätte citronsaft över.

Han blandade 250 g kvarg (kesella), 1 äggula, 1 tsk stärkelse, 50 g socker och 2 cl Obstler (istället för lyxig calvados). Sedan bredde han ut blandningen på pajbottnen och lade äppleskivorna i ett dekorativt mönster på kvargen, samt gräddade kakan i drygt 40 minuter i 180 grader. När den var färdig skedade han över kanelblandat socker.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar