söndag 17 november 2013

Fläskkarré i baconrock


Här en stor bit fläskkarré på 1,3 kg, som blivit täckt med tomatsås och bacon runt om.


För tomatsåsen hackar man 3 lökar och 2 vitlöksklyftor och fräser dem i olja, samt pudrar litet mjöl över. Sedan tillsätter man en burk krossade tomater, 70 g hackade torkade tomater i olja och 1 msk paprikapulver och låter såsen koka en kvart, samt smakar av med worcestersås, vinäger, salt och peppar. Den ska vara litet tjock. 


Så lägger man ut baconskivor överlappande i mitten och sidledes, brer litet sås i mitten och lägger på köttet. Sedan täcker man köttet med tomatsås och lägger över bacon. Jag stack först en pinne genom baconskivorna för att de inte skulle halka ner, men det var nog onödigt (tog bort den sedan).


Stek köttet 2 timmar i ugn i 150 grader och sedan upp till en kvart i 225 grader vid behov för att få ytan knaprig. Resten av såsen kan koka i en liten kastrull bredvid.



 Serveras med pumpaspätzle, uppvärmd i litet smör, och sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar