måndag 4 november 2013

Pastakuddar med höns, märg, svamp och dragon


Jag hade fortfarande kvar kokt höns och dessutom höll vi ju på med att koka soppa från grunden på märgben, så då kom det här receptet från Gittos mat väl till pass. Det vill säga att jag bytte ut den torkade trumpetsvampen mot 500 g färsk, mixad och ordentligt stekt odlad champignon, då jag är skeptisk mot vild / torkad svamp (förutom egenhändigt plockade kantareller ett par gånger om året), dels p g a Tjernobyl och dels för att det kanske kan hända att vitryssen, polacken eller kinesen som har plockat svampen har råkat få med en giftig svamp - vad vet jag? Annars följde jag receptet på fyllningen.


Men några pierogis blev det inte, utan vanliga hederliga maultaschen, som blev riktigt fina! Den här gången blev det på ett standardiserat recept på 300 g mjöl, litet salt och 3 ägg, samt 1 tsk olja och 2 msk ljummet vatten. Degen ska vila ett tag innan man kavlar ut den. Den gjorde jag, liksom fyllningen (som ska vara avsvalnad) dagen innan.
Sedan serverade jag maulisarna på traditionellt sätt med mycket stekt lök. Maulisarna fick sjuda 15 minuter (inte koka) och vid serveringen droppade jag över litet av buljongen, som den kokat i, innan löken lades på. Sallad till. Jättegott även med denna fyllning!1 kommentar: