tisdag 26 november 2013

Rödbetssoppa med kärnmjölk



1 finhackad lök
400 - 500 g kokta rödbetor skurna i tärningar
150 g potatis skuren i tärningar
1 msk olja
750 ml buljong
gräslök, dill, hackad
150 ml rödbets- eller blandad röd grönsaksjuice
1 - 2 msk pepparrot, färskriven eller köpt
200 ml kärnmjölk (eller någon annan mjölkprodukt)
Smaka ev. av med salt och peppar.

Fräs grönsakerna i olja några minuter. Tillsätt buljongen och låt soppan koka ca 20 minuter. Tillsätt örterna och mixa. Tillsätt juicen och koka upp igen. Rör ned pepparrot och kärnmjölk. Soppan får nu inte koka mer!

Jag garnerade den med pumpakärnor och pumpakärnolja. En annan möjlighet är rödbetsgroddar och färska, grovhackade örter om man har.  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar