måndag 4 november 2013

Kocklärlingen gör en flammeri med bärsås


Förra försöket på flammeri med receptet ur den vanliga kock-kokboken var ju inte speciellt lyckat p g a dåligt recept! I den nya kock-kokboken finns en mycket bättre variant som dessutom är lyxig!


0,5 l mjölk
1 vaniljstång
50 g mannagryn
6 blad gelatin
5 äggulor
125 g socker
1/2 riven citron
0,5 l grädde

1. Koka upp mjölk med urskrapad vaniljstång och passera den genom en trådsil.
2. Tillsätt försiktigt mannagryn och koka tills gröten tjocknar.
3. Vispa äggulor och socker.
4. Häll över mannagrynsgröten i en kall skål, blanda i uppblött gelatin, ägguleblandningen och rivet citronskal.
5. När krämen börjar stelna blandas den vispade grädden i. Var försiktig om du ställer krämen i kylskåp, för det är risk för att den stelnar för snabbt.
6. Fyll om i vattensköljda formar och låt stelna i kylskåp. Stjälp upp på bärsåsen.

Såsen görs på 200 g bär och 50 g socker som får koka ihop, silas och får kallna. I receptet föreslås hälften hallon och hälften jordgubbar, men vi tog jostabär (en blandning av svarta vinbär och krusbär).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar