fredag 22 november 2013

Brysselkålsoppa med citron- och timjangrädde




2 finhackade lökar
750 g ansad brysselkål, skuren i fjärdedelar
30 g smör
1 l buljong
200 g crème fraiche
1 tsk timjan
litet citronsaft

Fräs lökarna i smör, tillsätt brysselkålen och fräs litet till. Häll på buljong och koka soppan på svag värme ca 20 minuter. Ta upp 1/3 av brysselkålen och lägg undan den. Mixa resten av soppan. Smaka av med t ex muskot. Blanda i hälften av crème fraichen. Lägg tillbaka den undanlagda brysselkålen. Blanda resten av crème fraichen med citronsaft och hackad timjan och garnera med den.

Jag hade brysselkål kvar från igår och modifierade receptet. Särskilt gott med citronsmaken i grädden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar