fredag 22 november 2013

Kalvrulader på italienskt sätt


Kocklärlingen bankade ut kalvschnitzlarna till tillräcklig storlek.


Han fyllde dem med
2 små hackade bratwurst utan skinn
1 stor hackad kycklinglever (det skulle vara 2, men de var så stora)
2 pressade vitlöksklyftor
hackad persilja
2 msk riven parmesan
2 äggulor 
peppar

och rullade ihop dem, lade ett salviablad på varje rulad och rullade 2 baconskivor runt om, samt satte fast allt med en pinne, pudrade över mjöl och stekte dem på inte för hög värme på alla sidor tills de blev guldbruna. Sedan saltade han lätt, hällde över 125 ml vitt vin och lät det koka in rätt mycket, spädde med lika mycket buljong och lät det puttra i stekpanna med lock. Efter 10 minuter lade han i flera salviablad. Enligt receptet skulle ruladerna nu puttra 10 minuter till, men dels var potatisen inte färdig och dels var jag skeptisk till att den tiden skulle räcka, så det tog längre tid. Därför var jag också tvungen att hälla på litet mer vätska (vin) medan kocklärlingen sysslade med annat.


Att förbereda brysselkål är något som kocklärlingen är expert på. Han kryssar dem ordentligt med en kniv, dels för att det beska ska försvinna och dels för att de ska bli färdiga samtidigt och litet snabbare. Men jag tror också att de här brysselkålhuvudena var mindre beska för att det var en sådan sort. De såg väldigt fina ut. Ibland finns det små mörkgröna i nät, som inte är speciellt goda, men de här var stora, ljusa och inte så uttorkade. Dessutom strödde jag över parmesan vid serveringen, vilket förhöjde smaken.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar